HYBRIDHOUSE x MOTOR-CAR GROUP

solárny carport integrovaná fotovoltika

PREČO ÁNO CARPORTOM?

Buďme súčasťou revolúcie v oblasti čistej energie

So spoločnosťou Motor-Car Group najväčším predajcom značky Mercedes-Benz na Slovensku, zdieľame rovnakú ideu, že byť ekologický v súčasnosti nie je už len trend. Potreba znížiť uhlíkovú stopu je dnes už dôležitou prioritou.

Spojenie technológie, dizajnu, funkčnosti je tým, čo vystihuje nielen špičkové elektrické vozidlá značky Mercedes-Benz, ale aj nové solárne Carporty. Majú minimalistický a elegantný dizajn. Revolučné riešenie integrovaných fotovoltických panelov s patentovaným Click-On® systémom im pridáva jednoznačnú prevahu nad štandardnými riešeniami solárnych alebo bežných prístreškov.

Náš solárny Carport je vyrobený na Slovensku z vysokokvalitných a odolných materiálov a odborne navrhnutý tak, aby sa bezproblémovo integroval do akéhokoľvek vonkajšieho priestoru.

Solárne Carporty sú súčasťou veľkého súboru nástrojov, ktoré by mohli výrazne zlepšiť našu závislosť od fosílnych palív a ukázať budúcnosť, ktorá efektívnym spôsobom dáva nový život najviac prehliadaným priestorom - parkovacím plochám. Nová Francúzska legislatíva platná od 07/2023, túto problematiku už rieši, a hovorí o zastrešení parkovísk fotovoltickými panelmi. Predpokladáme, že by sa týmto zákonom v budúcnosti mohli inšpirovať aj ďalšie krajiny, vrátane Slovenska. 

Asociácia SEVA

Asociácia SEVA považuje za najvýraznejšieho akcelerátora elektromobility práve firmy, nakoľko väčšina predaných vozidiel pripadá na korporátne vozové parky. Pri elektromobiloch až 80% zo všetkých predaných vozidiel.

Vytvorme nové štandardy rýchleho, pohodlného a zeleného nabíjania elektrických vozidiel. Na Slovensku sú čísla nárastu elektromobilov a nabíjacích lokalít ešte stále pod žiadanou krivkou rastu.

Spoločnosť Mercedes-Benz

Spoločnosť Mercedes-Benz, podobne ako aj iné automobilky, podporuje elektromobilitu a rozšírenie globálnej nabíjacej infraštruktúry.

Na jeseň 2023 začala s výstavbou rýchlo nabíjacích staníc v mestách ako Atlanta (USA) a tiež Nemeckom Mainheime. Ich cieľom je vystavať vo svete do konca roka 2024 až 2 000 nabíjacích hubov a do konca desaťročia až 10 000. Nabíjacia sieť je otvorená pre vodičov všetkých značiek. Zákazníci Mercedes-Benz môžu využiť špeciálne výhody, napríklad možnosť rezervovať si nabíjacie miesto prostredníctvom služby Mercedes-Benz me Charge na skrátenie čakacích dôb. Pomocou navigácie Mercedes-Benz s elektrickou inteligenciou budú nabíjacie stanice integrované priamo do plánovania trasy, pre najlepší spôsob nabíjania. Aby bol zážitok z nabíjania ešte pohodlnejší, budú nabíjacie stanice ponúkať ďalšie pohodlné funkcie, ako napríklad Plug & Charge. Táto služba umožňuje zákazníkom Mercedes-Benz automatizovať proces nabíjania a platby hneď po pripojení nabíjacieho kábla.

Udržateľné smart riešenie

Od súkromného parkovacieho miesta až po celé komerčné parkovisko

Carporty sú skutočným vyjadrením udržateľnosti, sú nielen ekologické, ale aj vysoko efektívne.

S najnovšou solárnou technológiou a najlepšími integrovanými solárnymi panelmi vo svojej triede dokážu ako sekundárny zdroj generovať dostatok energie, ktorú viete použiť nielen na nabíjanie auta, bicyklov, napájanie domu alebo firmy ale zároveň umožnia generovať príjem z doposiaľ inak nevyužitých parkovacích miest a tým znížiť náklady prevádzky. Esteticky vylepšia parkovisko, viditeľne propagujú firemné CSR a poskytnú vozidlám zamestnancov a návštevníkov úkryt pred akýmkoľvek počasím.

solárny Carport

  • zníži náklady na energie
  • chráni vozidlá pred vonkajšími živlami
  • je vhodný tam, kde to členitosť strechy alebo iné parametre nedovoľujú
  • efektívne využíva nevyužité plochy parkovísk
  • odolný voči vetru a krupobitiu
  • má možnosť integrovanej elektronabíjačky v oceľových nohách
  • má certifikáciu najvyššej kvality a spĺňa priemyselné štandardy
  • má elegantný dizajn

    Čítať ďalšie

    The Best of Oslo Innovation Week
    INOVATIVE SOLAR SOLUTIONS FOR AGRICULTURAL INFRASTRUCTURE

    Zanechať komentár

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.